kerk1.jpg
WELKOM op deze pagina.

Kijk eens rustig rond en laat eventueel een berichtje in het gastenboek achter.

Verstuur een kaartje of verstuur een bloemetje via het menuitem Gastenboek.

Meld je aan voor Camping / Evangelisatiewerk in Twente.....
Datum: 26-9-2017 -- Week: 39 -- Tijd:

Home arrow Kerkdiensten
Wonderlijk Afdrukken E-mail
Op de evangelisatiezondag van 11 november zat ik rustig naar de poppenkast te kijken, toen ik gestoord werd door de telefoon in de consistorie. Een mevrouw aan de lijn met een zielig verhaal over hoge kosten van levensonderhoud en achterstallige energierekeningen. Daardoor was er onvoldoende eten voor haar kinderen... en of wij wat brood voor haar hadden.
(Hele slechte gedachte van mij:Dit is een test, dit is een grap om ons als kerk, juist vandaag, iets te ontlokken over gastvrijheid en behulpzaamheid.)
"Mevrouw, weet u wel wie u hebt gebeld?"
"Ja zeker, een kerk"
En ze weet ook waar die in Hengelo staat.
Nu hadden we ons net 's middags in de kerk tegoed gedaan aan allerlei heerlijke broodjes en ik wist dat er "toevallig" nogal wat over was.
Ik antwoord dat er normaliter geen brood in de kerk is, maar alleen vandaag "toevallig" brood en drinken in overvloed. Ze wordt uitgenodigd om wat te komen halen.
Nog steeds denkend aan een valstrik, vraag ik toch om het een en ander klaar te leggen, voor mogelijke afname. De koster is op de hoogte gebracht en gevraagd om extra op te letten.
De middagdienst begint en de rest van de gemeente heeft niets gemerkt, maar tijdens de dienst komt een mevrouw met een dochtertje aan haar hand binnen en meldt zich voor het brood. Ze waren samen komen lopen uit de wijk veldwijk.
Wonderlijk, hoe en om welke redenen een kerk soms gezocht wordt en te vinden is.